Arrestaties na onrust in Ondiep

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 21 aanhoudingen verricht in de Utrechtse wijk Ondiep, nadat na een stille tocht onlusten waren uitgebroken. Er werden vernielingen aangericht, brandjes gesticht en met vuurwerk gegooid. De aangehouden relschoppers zijn inmiddels weer op vrije voeten.

Rond 02.00 kwamen bij de politie meldingen binnen over onlusten, vooral rond het Boerhaaveplein. Tussen de dertig en veertig personen hadden zich daar verzameld en zorgden voor onrust. De ongeregeldheden hebben volgens een politiewoordvoerder waarschijnlijk te maken met frustratie vanwege de dood van twee jongens bij een verkeersongeval.

Donderdagavond vond in de wijk een stille tocht plaats om de 18- en 20-jarige jongens te herdenken. Deze tocht verliep volgens de politie rustig. Wel werd een camerateam van RTV Utrecht duidelijk gemaakt niet welkom te zijn.

In maart 2007 braken in en om de Utrechtse wijk ook onlusten uit, nadat een agent een buurtbewoner had doodgeschoten, die met een mes zou hebben gedreigd. Bewoners meenden dat de schietpartij voorkomen had kunnen worden als de politie de wijk eerder had bezocht. De buurt werd door de rellen enkele avonden afgesloten.