Babel weer helemaal fit

Ryan Babel is weer helemaal fit. De aanvaller verrekte vorige week zijn rechterhamstring en vreesde even dat hij het WK moest missen. Babel werkte enkele dagen een aangepast trainingsprogramma af, maar oefende vandaag weer volledig mee.

Bondscoach Bert van Marwijk stond maar met een klein groepje spelers op het veld. Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Arjen Robben merkten dat het op 1.200 meter hoogte anders voetballen is. Nigel de Jong testte zijn gekwetste knie en leek geen last meer te hebben. Ook Sander Boschker en Michel Vorm trainden mee. De doelmannen moesten net als het vijftal nog wennen aan de Jabulani, zoals de speelbal van het WK is gedoopt.

"Zeker op hoogte is het anders schieten met die bal", stelde bondscoach Bert van Marwijk na de training. "De jongens klagen er allemaal over. Gelukkig hebben we nog even om die bal goed onder de knie te krijgen." De overige internationals van het Nederlands elftal trainden in de sportzaal van het spelershotel. Morgen staan weer twee veldtrainingen op het programma.