Jongen (13) wilde 91-jarige vrouw verkrachten

Een 91-jarige vrouw uit een Amsterdams verzorgingstehuis is vorig jaar bijna verkracht door een 13-jarige jongen. Hij greep haar vast, sleurde haar naar het bed en scheurde de kleding van de vrouw. Hierna dreigde hij dat hij haar zou vermoorden. Ook deed de jongen een poging de bejaarde vrouw, die zich hevig verzette, te verkrachten.

Hoewel dat mislukte, liep de vrouw verwondingen op en voelde zich onteerd en vies. Door middel van vingerafdrukken, bloed en een DNA-onderzoek achtten de rechters een poging tot verkrachting bewezen. Desondanks willen ze nader onderzoek naar de persoonlijkheid en de motieven van de verdachte. Daartoe dient hij te worden geobserveerd in een kliniek. Hij verblijft nu in een justitiële jeugdinrichting.

De jongen was al een aantal keer bij de vrouw langsgeweest en had haar toen gevraagd of hij haar naakt mocht zien. In november 2009 belde hij bij de vrouw aan om ‘excuses te maken'. Daarom deed de vrouw toch open. Ze bood hem zelfs een blikje Fanta aan, maar toen greep de jongen de vrouw bij haar middel.

De jongen ontkent elke betrokkenheid. Hij zegt dat hij op de bewuste dag in november Koranlessen aan het volgen was in de moskee. Dat alibi wordt echter niet ondersteund. Zijn vader ziet een complot tegen zijn zoon in de zaak. Hij geeft vooral de buitenwereld de schuld van de gedragsproblemen van zijn zoon.