Lens: "Ik zag het totaal niet aankomen"

Teleurstelling en opluchting wisselde elkaar af op het trainingskamp van Nederland. Waar de ene speler opgelucht adem kon halen, was bij andere spelers de teleurstelling groot. Jeremain Lens en Ryan Babel zaten in zo'n situatie.

De aanvaller die deze zomer de overstap maakt naar PSV had duidelijk weinig tot geen rekening gehouden met een vervroegde zomervakantie. "Verschrikkelijk dit. Nee, ik zag het totaal niet aankomen", was de aangeslagen reactie van Lens.

Ryan Babel was de speler die opgelucht kon zijn: "Het voelt voor mij als een opluchting", zei de vleugelspeler tegenover De Telegraaf. "Omdat ik bij Liverpool geen vaste kracht was, kwam ik toch iets onzekerder dan normaal het trainingskamp binnen. Als je dan ook nog eens geblesseerd raakt, ga je helemaal twijfelen. Gelukkig kan ik die onzekerheid nu van me afzetten en me op het WK richten. Al vind ik het zuur voor Jeremain."

Buiten Jeremain Lens moesten ook Ron Vlaar, Vurnon Anita en Orlando Engelaar hun koffers pakken en het WK enkel als toeschouwer ervaren.