Denemarken met moeite langs Senegal

Denemarken heeft vanavond een kleine oefenzege behaald op Senegal. Door doelpunten van Christian Poulsen en Thomas Enevoldsen werd het 2-0 voor de Denen.

Jon Dahl Tomasson (Feyenoord) en Dennis Rommedahl (Ajax) begonnen in de basis bij de ploeg van bondscoach Morten Olsen. De tegenstander van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika kwam na een half uur spelen op voorsprong via Poulsen. De middenvelder van Juventus zette de 1-0 op het scorebord.

In de rust koos Olsen ervoor om drie keer te wisselen. Dit zou hij in totaal zes keer doen. Patrick Mtiliga (oud-NAC'er) kwam in de rust in het veld. In de loop van de tweede helft maakte Enevoldsen (FC Groningen), Christian Eriksen (Ajax) en Michael Krohn-Dehli (ex-Ajax) hun opwachting. Vlak voor tijd zagen zij hoe Enevoldsen de eindstand op 2-0 bepaalde.

Denemarken is op het WK in Zuid-Afrika tegenstander van Oranje in de groepsfase. Op 14 juni treft de equipe van bondscoach Bert van Marwijk Denemarken.