Pinkpop 2010 van start

Vanaf vrijdagmiddag barst het jaarlijkse feest van Jan Smeets los in het Limburgse Landgraaf. De 41ste editie van het Pinkpop-festival heeft weer een vol programma met een hoop grote namen erin. In dit artikel kun je alle ins & outs lezen over dit festival.

De eerste mensen arriveerden donderdagochtend al met een klapstoeltje onder de armen bij de poorten van de camping A. Deze mensen mogen 24 uur om zich heen gaan zitten staren voordat de hekken open gaan. Deze editie van Pinkpop is overigens niet geheel uitverkocht, dus er zijn nog kaarten beschikbaar.

Dit jaar kun je o.a. Rammstein, Green Day, The Prodigy, Mika en P!nk zien. Ook is er weer een uitvaller bekend, namelijk Wolfmother. De zanger van van de band moet even in bed blijven met de aspirine binnen handbereik. Daarvoor in de plaats zal Triggerfinger zijn ding doen, in plaats van dat ze dat oorspronkelijk op zaterdag zouden doen. Verder zijn er een aantal tijden veranderd in de programmering en is Ryan Shaw erbij gekomen.

Ook is het even afwachten of alle artiesten wel komen opdagen in verband met de aswolk die nog steeds rondzweeft. En even gingen geruchten langs dat Florence + The Machine ook ziek was, maar ze komt toch optreden.

Opbouw Main Stage (Foto: 3FM)

De komende dagen zal FOK! verslag doen en een serie interviews afnemen met artiesten welke op het festival zullen optreden. FOK! zal onder meer Moke, Temper Trap, Epica en Jon Allen interviewen.