Robben speelt het liefst op rechterflank

Arjen Robben maakt dit seizoen furore aan de rechterkant van het veld bij Bayern München. Daar komt de Oranje-international het beste tot zijn recht, vindt ook Robben zelf. De sterspeler wil in het Nederlands elftal ook het liefste op de rechterflank spelen.

"Het lijkt me duidelijk dat ik me nu aan de rechterkant prima om mijn gemak voel", aldus Robben na zijn eerste training met het Nederlands elftal in Seefeld. "Maar de bondscoach beslist natuurlijk uiteindelijk wie waar speelt. Het is ook uiteraard niet zo dat ik alleen op de rechterkant wil voetballen. Maar ik denk dat ik daar wel het beste tot mijn recht kom."

"Ik kan op die positie goed naar binnen komen en met links inschieten. Dat heb ik het afgelopen seizoen vaak laten zien", legt Robben uit.

Robin van Persie vertelde reeds dat hij graag speelt met 'de grote vier'. Robben is één van deze spelers. De speler van Bayern München doet zelf geen uitspraken over met wie hij graag wil samenspelen. ''Dan zou ik andere spelers misschien tekort doen. En dat wil ik niet", aldus Robben tegenover NUsport.