Drie squashsters bij laatste acht op EK

Vanessa Atkinson, Annelize Naudé en Orla Noom zijn in het Duitse Saarbrucken doorgedrongen tot de kwartfinales van het EK Squash. Milou van der Heijden werd daarentegen uitgeschakeld in de tweede ronde.

De 34-jarige Atkinson was duidelijk een maatje te groot voor de Française Cyrielle Peltier. De als derde geplaatste Nederlandse hoefde slechts 16 punten af te staan aan haar jonge tegenstandster: 11-3, 11-7, 11-6. Haar landgenoten Naudé en Noom moesten harder werken voor een plek bij de laatste acht. Beide verloren de eerste game tegen respectievelijk Sina Wall (Duitsland) en Linda Hruzikova (Slowakije), maar stelden daarna orde op zaken. Naudé won met 5-11, 11-8, 11-4, 11-8 van haar Duitse opponente, terwijl Noom met 8-11, 11-6, 11-4, 11-8 te sterk was voor Hruzikova.

Van der Heijden kon in haar partij met de als tweede ingeschaalde Camille Serme, de nummer 10 van de wereld, een game lang goed meekomen. Na verlies van de eerste game in een tiebreak was het verzet van de 19-jarige Eindhovense echter gebroken: 11-13, 1-11, 3-11.

In de kwartfinales stuit Atkinson vanavond op de Engelse Dominique Lloyd Walter (5/8), treft Naude de Française Serme (2) en moet Noom het opnemen tegen toernooifavoriete Jenny Duncalf (1) uit Engeland. De vierde kwartfinale gaat tussen Tania Bailey (Engeland) en Isabelle Stoehr (Frankrijk).