Lens, Vlaar, Anita en Engelaar vallen af bij Oranje

Vurnon Anita, Orlando Engelaar, Jeremain Lens en Ron Vlaar zullen niet met Oranje meereizen naar Zuid-Afrika om deel te nemen aan het WK. Dit meldt De Telegraaf. Bondscoach Bert van Marwijk zal dit volgens de krant vanmiddag toelichten tijdens een persconferentie.

De spelers zouden inmiddels zijn ingelicht door de bondscoach en zullen vanmiddag nog terugvliegen naar Nederland. Door het afvallen van deze vier spelers is de selectie van 23 spelers voor het WK compleet.

Update @ 17:00 uur

De KNVB heeft zojuist het afvallen van Anita, Engelaar, Lens en Vlaar voor het WK voetbal bevestigd. Het afvallen van Anita komt nog het meest onverwacht. Edson Braafheid krijgt de voorkeur om als tweede linkerverdediger mee te gaan. Stijn Schaars kreeg de voorkeur boven Engelaar, om mee te gaan als controlerende middenvelder.

Ryan Babel is weer fit en krijgt daardoor de voorkeur op de vleugelpositie boven Lens. Ron Vlaar had de pech dat hij op de training een hamstringblessure opliep. Voor zijn positie komen André Ooijer en Khalid Boulahrouz in aanmerking.

De beslissing van Van Marwijk houdt in dat er drie keepers, zeven verdedigers, zeven middenvelders en zes aanvallers meegaan. Op het WK speelt Nederland tegen Denemarken, Kameroen en Japan in Groep E.