[RG] Tsonga niet blij met De Bakker als opponent

Vooraf was al duidelijk dat de tegenstander van Jo-Wilfried Tsonga in de derde ronde op Roland Garros zou komen uit de partij tussen Thiemo de Bakker en Guillermo Garcia-Lopez. Terwijl het duel gisteren nog bezig was, sprak Tsonga zijn voorkeur al uit.

De Franse tennisser hoopte op de Spanjaard als tegenstander in de derde ronde maar het werd dus De Bakker. "Ik denk dat ik liever tegen Garcia-Lopez speel, De Bakker speelt erg goed. Ik weet wat ik kan verwachten en ik wil graag revanche nemen voor beide nederlagen. Ik zal in ieder geval goed voor de dag moeten komen. De Bakker is misschien nog wel beter dan Garcia-Lopez. Ik zal moeten knokken voor de punten.”

Overigens was de Fransman boos op de organisatie van het toernooi omdat die hem zondag, op de openingsdag, al liet spelen. "In mijn voorbereiding was ik gericht op een eerste partij op maandag of dinsdag. Ik vind het raar dat daar in mijn eigen land geen rekening mee wordt gehouden. Ik kan me niet voorstellen dat Andy Murray op Wimbledon hetzelfde zou overkomen."