Valbuena bezorgt Frankrijk benauwde oefenzege

Frankrijk kende tegen Costa Rica geen goede generale voor het WK. De Franse wisten met veel pijn en moeite een oefenzege te boeken. Mathieu Valbuena maakte in de slotfase de winnende treffer (2-1).

De formatie van bondscoach Raymond Domenech kwam in Lens al vroeg op achterstand tegen Costa Rica, met FC Twente-aanvaller Bryan Ruiz in de basis. De Costa Ricanen profiteerde optimaal van een counteraanval waarin Marcos Hernandez het eindpunt was: 0-1.

Frankrijk, dat matig acteerde, kwam tien minuten later op een wat gelukkige wijze op gelijke hoogte. Franck Ribéry zag zijn schot via verdediger Douglas Sequeira achter doelman Keylor Navas verschijnen. Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer.

Daarin kreeg Ruiz een uitstekende kans om Costa Rica weer op voorsprong te helpen. Maar de lat stond in de weg bij zijn kopbal. Frankrijk had na rust wel de touwtjes in handen en wist uiteindelijk de zege binnen te slepen. Een knap schot van Mathieu Valbuena betekende de 2-1.