Scorsese wil Pacino als Sinatra

Martin Scorsese wil graag Al Pacino als Frank Sinatra in een film over de zanger en acteur. Dat zegt hij in de Engelstalige Indiase krant The Hindu. Daarnaast zou hij graag Robert de Niro in de rol van Dean Martin zien. In oktober werd nog gespeculeerd dat George Clooney, Leonardo DiCaprio of Johnny Depp de rol van Sinatra zou spelen.

Scorsese loopt naar eigen zeggen al een tijdje rond met het idee van een film over Sinatra, in het bijzonder over zijn tijd in The Rat Pack, met voornamelijk Dean Martin en Sammy Davis Jr. "Er is zelfs al een script", zegt hij.

"Ik moet de eerste acteur nog zien die Sinatra terug kan brengen op het witte doek", vertelt de 67-jarige regisseur. Om daaraan toe te voegen: "Mijn keus is nu Al Pacino, met Robert De Niro als Dean Martin".

Het is nog niet helemaal duidelijk over welk deel van Sinatra's leven de film precies zal gaan. Scorsese maakte eerder al bekend dat het leven van Sinatra te groots was om in één film te vatten.

Daarnaast is het nog maar helemaal de vraag of de film wel gemaakt mag worden. Het fiat ligt namelijk bij dochter Tina Sinatra, die de filmrechten bezit en zelf producente van een eventuele biopic wil zijn. Zij wil dat een dergelijke verfilming niet te ruw wordt, en dus Sinatra's drugs- en alcoholmisbruik omzeilt. Zij kiest voor een zachtere Frank Sinatra, waarbij naar verluidt Clooney nog steeds haar favoriet is.

Ook bestaat de mogelijkheid dat de film meerdere Franks bevat, van verschillende leeftijden. In dat geval zouden meerdere acteurs de rol op zich kunnen nemen.

Scorsese wil Pacino als Sinatra
Scorsese wil Pacino als Sinatra (Foto: Novum)