Uitslag Nederland - Mexico

De Nederlandse voetbaltop is momenteel ruim een week bij elkaar. Sinds afgelopen week zijn ze op trainingskamp in het Oostenrijkse Seefeld. Vanavond werd de enige oefenwedstrijd die tijdens de trip naar Oostenrijk op het programma afgewerkt. Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk nam het in het Duitse Freiburg op tegen Mexico. Nederland won de wedstrijd met 2-1.

Nederland begon zonder een groot aantal basiskrachten. Toch kende het Oranje van Van Marwijk een prima start. Mexico dat ook zeker niet met het sterkste elftal op de mat verscheen, werd door het Nederlands elftal vastgezet en het begon direct kansen te regenen voor Afellay, Van Persie en Kuijt.

Van der Vaart die eerder al op de paal wist te schieten gaf de bal voor op Van Persie en die wist de keeper wel te passeren. Na de 1-0 nam Oranje wat gas terug. Vlak voor rust was het echter opnieuw Van Persie die zich liet bedienen door Afellay en de fraaie aanval wist te verzilveren met een doelpunt.

Na de rust maakten de wissels Nederland niet sterker, maar bij Mexico ging het lopen. Maarten Stekelenburg moest enkele keren in actie komen, alvorens hij kansloos was op een kopbal van Mexicaan Hernández. De Mexicanen roken bloed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Echte grote kansen leverden deze storm niet op en Nederland kon ook geen potten meer breken en mag blij zijn dat het zonder kleerscheuren uit het duel met Mexico wist te komen.