Goed begin squashsters op EK

De Nederlandse squashsters zijn het Europese Kampioenschap Squash 2010 in het Duitse Saarbrucken goed begonnen. Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom en Milou van der Heijden drongen allen door tot de tweede ronde.

De 34-jarige Atkinson, tijdens de Europese titelstrijd als derde geplaatst, had nog de meeste moeite om de laatste zestien te bereiken. De nummer dertien van de wereld won met 11-8, 11-7, 11-6 van de Spaanse Margaux Mors. De 24-jarige Noom was met 11-4, 11-9, 11-4 te sterk voor Anna Jurkun uit Polen, terwijl de vijf jaar jongere Van der Heijden in straight games (11-6, 11-8, 11-7) afrekende met Szilvia Szombati uit Hongarije. Naudé hoefde niet eens in actie te komen. Haar tegenstandster Eliza Kargioti meldde zich op het laatste moment af.

Het Nederlandse viertal verschijnt morgenochtend weer op de baan. Atkinson stuit dan op Cyrielle Peltier (Frankrijk), Noom treft Linda Hruzikova (Slowakije), Naudé ontmoet Sina Wall (Duitsland) en Van der Heijden moet het opnemen tegen Camille Serme (Frankrijk), de nummer twee van de plaatsingslijst.