Job Cohen: géén RTL Boulevard

PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft een uitnodiging om op te treden als gasthoofdredacteur voor het entertainmentprogramma RTL Boulevard afgeslagen. Het is niet bekend waarom de PvdA-leider niet langs wil komen.

"We weten nu dat we Geert Wilders, Jan Peter Balkenende en Mark Rutte hebben hier bij RTL Boulevard, maar Job Cohen wilde niet. Dan denk ik: waarom doe je dat nou niet, want je komt zo leuk over als je gewoon over andere dingen aan het praten bent dan alleen maar cijfertjes", zegt 'onderzoeksjournalist' Albert Verlinde.

Peter van der Vorst, royalty-expert bij RTL Boulevard, denkt dat Cohen terugkomt op zijn besluit: "Het zou mij niets verbazen als zijn adviseurs daar nu ook over gaan nadenken en dat hij hier gewoon volgende week zit. Bovendien zou het bespottelijk zijn als alleen rechts aan de desk zit. We moeten ook een links geluid."

Eerder weigerde Femke Halsema, de lijsttrekker van GroenLinks, om op te treden in RTL Boulevard. "Aardig, maar nee dank", aldus Halsema op het microblog Twitter.

Overigens zal Job Cohen samen met de lijsttrekkers van zeven andere partijen woensdagavond wel te zien zijn in het grote Carré-debat om 20:30 op RTL 4.


PvdA-lijsttrekker Job Cohen bedankt voor RTL Boulevard