[Giro] Mollema kan leven met tijdrit

Bauke Mollema werd vandaag in de klimtijdrit naar Kronplatz 29e op bijna drie minuten van winnaar Stefano Garzelli. Toch kan de kopman van Rabobank leven met deze prestatie.

Zowel in de ochtend voor als na de loodzware etappe naar de Zoncolan afgelopen zondag moest Mollema naar de dopingcontrole. Daar moest hij bij die tweede controle flink water drinken voordat er genoeg urine geproduceerd was. Daarna volgde nog een autorit van drie uur terug naar het hotel, waardoor hij in de auto nog ziek werd ook. "Als we maandag een etappe hadden gekregen, was Bauke er nu niet meer bij geweest", aldus ploegleider Nico Verhoeven.

"Ik ben weer een beetje op krachten gekomen", gaf Mollema na de tijdrit aan. "Ik ben vol aangegaan en heb niet op een tijd gereden. Achteraf kan ik hier wel mee leven". Mollema besloot ook gisteren op de rustdag niet te trainen en de klim van vandaag te verkennen. "Het was belangrijker dan hij rust kreeg en kon herstellen. Bauke miste in de klim, zeker in het begin, de echte macht. De schade valt alleszins mee. Op de mannen direct voor hem in het klassement heeft hij niet zoveel tijd moeten toegeven", vond Verhoeven.

"Een pittig tijdritje op een spectaculair parkoers", keek Mollema terug. "Het ging niet super, gaandeweg kwam ik beter in mijn ritme. Eigenlijk viel het me nog mee."