Woede om Barbie met dikke tieten

Een nieuwe barbiepop heeft tot ophef geleid in het puriteinse Amerika. De nieuwste telg van de Barbie Basics Collection heeft namelijk inkijk. Door het diep uitgesneden jurkje hebben kindertjes goed zicht op de enorme borstjes van de zwarte Barbie.

"Welke ouders kopen dit voor hun kind?", vraagt ene Andie Whitaker zich af. "Is dit echt een geschikt beeld dat u uw jonge dochter wilt voorspiegelen? Ik betwijfel of mijn dochter zo'n Barbie wil hebben, ik wil niet dat zij denkt dat ze een rondborstige Barbie moet zijn met hoge hakken en laag uitgesneden shirts."

Suzy Sullivan uit Coon Rapids heeft echter een heel andere kijk op de 'tieten-Barbie'. Ze is net als haar twee jonge dochters opgegroeid met de poppen van Mattel. "Zij imiteren met hun vriendinnetjes de jurken die hun moeders dragen tijdens een nachtje stappen met hun man of vriend", vertelt ze. "Daar is helemaal niets mis mee."

De bewuste Barbie wordt bij diverse winkels verkocht. De verkoop van de Barbie Basics Collection blijft gewoon doorgaan, hoewel het nog niet bekend is of de donkere barbie met inkijk uit de handel zal worden gehaald. Fabrikant Mattel heeft niet willen reageren.


Een filmpje over de vunzige Barbie. Let vooral ook op de inkijk van de boze moeder...