[NHL Playoffs] Flyers naar Stanley Cup Finals

Na de Chicago Blackhawks hebben ook de Philadelphia Flyers zich weten te plaatsen voor de Stanley Cup Finals. De Montreal Canadiens werden met 4-2 verslagen waardoor de eindstand in de serie 4-1 werd in het voordeel van Philadelphia. In de nacht van zaterdag 29 mei op zondag 30 mei om 02.00 uur Nederlandse tijd wordt de openingswedstrijd van de best of seven-serie gespeeld.

De Canadiens kwamen al snel op voorsprong via Brian Gionta, maar vervolgens stond Flyers-captain Mike Richards op om de score gelijk te brengen. In de powerplay van de Canadiens reageerde hij alert op een losgeslagen puck in de zone van de Canadiens. Goalie Jaroslav Halak en een Canadiens-verdediger gingen ook op volle vaart op de puck af, en wonder boven wonder sprong de puck weg, was Richards als eerste opgestaan en kon hij eenvoudig scoren.

In de tweede periode liepen de Flyers uit naar 3-1 door goals van Arron Asham en Jeff Carter. Scott Gomez scoorde in de derde periode nog wel tegen, maar Philadelphia maakte het af door via Carter in het lege net te scoren toen goalie Halak van het ijs was gehaald voor een extra aanvaller.