'Gregoor van Dijk naar Cyprus'

Gregoor van Dijk vervolgt zijn loopbaan vermoedelijk in Cyprus. AEK Larnaca wil de middenvelder van FC Utrecht graag overnemen. Bij een redelijk bod mag Van Dijk vertrekken bij Utrecht.

De 28-jarige Van Dijk heeft een doorlopend contract in Utrecht, maar mag vertrekken na een reeks conflicten met trainer Ton du Chatinier. Technisch directeur Foeke Booy liet aan Voetbal International weten dat Utrecht niet moeilijk zal doen in de onderhandelingen: "Wij gaan niet hoog in de boom zitten wat betreft de afkoopsom." Van Dijk is niet meer welkom in Utrecht, waar hij sinds 2006 speelt. Volgens Booy is er nog een club met interesse.

De interesse van AEK Larnaca heeft te maken met de aanwezigheid van Jordi Cruijff, die is aangesteld als technisch directeur van de ambitieuze club. Hij zoekt versterkingen voor de as en heeft daarbij dus het oog laten vallen op Van Dijk, die in Nederland ook voor FC Groningen en Roda JC speelde. Hij kwam tot 291 competitieduels als prof, waarin de Groninger 34 keer scoorde.