Speelschema's bekend voor EK squash

De Europese Squash Federatie (ESF) heeft de speelschema's bekend gemaakt voor het individuele Europese Kampioenschap Squash dat morgen van start gaat in het Duitse Saarbrucken. Namens Nederland komen Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom, Milou van der Heijden, Laurens Jan Anjema, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Bart Ravelli in actie.

De 34-jarige Atkinson begint de Europese titelstrijd met een duel tegen de Spaanse Margaux Moros. De als derde geplaatste Nederlandse gaat in Duitsland op jacht naar haar tweede Europese titel. In 2005 was de voormalige nummer één van de wereld al eens de beste van Europa, een aantal maanden daarvoor had ze ook al de wereldtitel veroverd. Vorig jaar moest Atkinson in de EK-finale buigen voor landgenote Natalie Grinham, die deze keer ontbreekt als gevolg van haar zwangerschap.

Ook Naudé en Noom hebben een beschermde status. Zij zijn 5 t/m 8 geplaatst en worden daardoor donderdagavond in de kwartfinales verwacht. Naudé treft in de openingsronde Eliza Kargioti uit Griekenland, terwijl Noom het moet opnemen tegen Anna Jurkun uit Polen. De vierde Nederlandse deelneemster, Milou van der Heijden, stuit in haar openingspartij op de Hongaarse Szilvia Szombati.

Bij de mannen is de 27-jarige Anjema zoals te doen gebruikelijk de belangrijkste Nederlandse troef tijdens het EK-individueel. De Hagenaar is de nummer elf van de wereld en in Saarbrucken als derde ingeschaald. De linkshandige squasher begint zijn EK-campagne tegen een qualifier. De eveneens geplaatste Schweertman (9/16) speelt tegen Tomas Toth uit Slowakije. De overige twee Nederlanders, Weenink en Ravelli, troffen het minder met de loting. Weenink moet het opnemen tegen de sterke Zwitser Nicolas Mueller, terwijl Ravelli zich eerst via de kwalificaties moet scharen bij de beste 32 squashers. Indien de Hoofddorper daarin slaagt, dan wacht hem een duel met de Fin Olli Tuominen.