Ruime oefenwinst Engeland

De Engelse voetbalploeg heeft met een zege op Mexico afscheid genomen van de eigen fans. De ploeg van Fabio Capello won gisteravond het laatste oefenduel op eigen bodem voor de start van het WK met 3-1 van Mexico. Halverwege leidden de Engelsen met 2-1.

Ledley King (17e minuut) en Peter Crouch (34e) zorgden voor 1-0 en 2-0. De Mexicanen, morgen in Freiburg tegenstander van het Nederlands elftal, maakten op slag van rust de achterstand kleiner door een treffer van Guillermo Franco. De bezoekers lieten diverse kansen liggen. Mexico, waar Carlos Salcido van PSV de verdediging leidde, opent op 11 juni het WK met een wedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika. Kort na de rust maakte verdediger Glen Johnson de 3-1 voor de Engelsen. Hij pikte de bal op eigen helft op, marcheerde naar de overkant en schoot van afstand raak.

Op Wembley maakte Capello gisteren geen gebruik van de spelers van kampioen en bekerwinnaar Chelsea. Die kregen nog rust.