Schaars niet bezig met vertrek bij AZ

Stijn Schaars is nog niet bezig met een vertrek bij AZ. De aanvoerder van de club uit Alkmaar wil zich eerst volledig op het Nederlands elftal focussen. Hij wacht vervolgens rustig af wat de toekomst hem brengt.

"Op dit moment speelt er helemaal niets." Schaars heeft onlangs wel een gesprek met de leiding van de nummer vijf van de laatste editie van de eredivisie gehad. "Ik mag denk ik wel weg als dat voor de club en mij interessant is", zegt de middenvelder die geen gelimiteerde transfersom in zijn doorlopende contract heeft. "Bij AZ is er na het vertrek van Dirk Scheringa toch wel iets veranderd. De club moet een klein stapje terug doen."

Technisch directeur Marcel Brands en aanvaller Jeremain Lens vertrekken naar PSV. Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui willen AZ ook graag verlaten. "Onder Scheringa wilde AZ de concurrentie niet sterker maken. Nu kan het soms niet anders", beseft Schaars. "Ik voetbal nog steeds met veel plezier bij AZ en we zien wel wat er misschien nog gaat gebeuren."