Adam Ant in psychiatrische kliniek

De voormalig voorman van Adam and the Ants is weer opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Adam Ant, wiens echte naam Stuart L. Goddard is, speelde op een liefdadigheidsconcert toen hij uit zijn bol ging. De organisatie vond het onverantwoord om door te gaan en trok de stekker eruit.

Het jaren 80 icoon trad op bij een door de kerk georganiseerd concert, waarbij ook veel kinderen aanwezig waren. Hij begon verwensingen naar het publiek te schreeuwen en speelde tot overmaat van ramp het nummer ‘Sympathy for the Devil’ van de Rolling Stones. Achteraf verklaarde hij niet te weten dat het om een kerk ging.

De 55-jarige zanger heeft een oproep aan zijn fans gedaan. “Stuur een kaartje naar het Chelsea and Westminster Hospital. Kom alsjeblieft niet hierheen, dat zou het personeel misschien van streek kunnen maken, en ze zijn erg vriendelijk tegen me”.  Hij laat weten dat hij later dit jaar weer wil optreden, maar nu van zijn welverdiende rust geniet.

Het is overigens niet de eerste keer dat Adam Ant psychiatrische hulp nodig heeft. Hij heeft veel last van extreme stemmingswisselingen.