Schoten gelost bij aanhouding

De politie heeft vrijdagavond in Gouda meerdere waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een man die een vuurwapen bij zich zou hebben. Niemand raakte gewond, meldt de politie zaterdag.

De 41-jarige man uit Gouda was vrijdagavond een bowlingcentrum op de Heuvellaan uitgezet, omdat hij dronken was en voor overlast zorgde. Hij kwam echter terug met zijn auto en zou toen een vuurwapen hebben laten zien. Vervolgens reed hij weg in zijn auto.

De politie ging na een melding van het incident rond 20.30 uur op zoek naar de man. Bij de Burgemeester Mijssingel zagen ze hem rijden. Omdat de man in eerste instantie niet voldeed aan aanwijzingen van de politie ontstond volgens de agenten een dreigende situatie. Hierop werden de waarschuwingsschoten gelost.

De man kon vervolgens worden aangehouden. Hij zit nog vast op een politiebureau. Bij zijn aanhouding werd geen wapen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of hij wel een wapen bij zich heeft gehad. De Burgemeester Mijssingel is afgesloten geweest voor technisch onderzoek.