'Prijs van games moet naar beneden'

Olivier Comte, topman van Namco Bandai, is van mening dat de prijs van games naar beneden moet. Dit heeft de vicevoorzitter van Europese tak van Namco Bandai Partners gezegd in een gesprek met het vakblad MCV.

Comte noemt diverse mogelijkheden om de prijs van games te laten zakken. Zo kan men simpelweg de prijs laten zakken, of is het mogelijk om kortere games episodisch aan te bieden. Olivier Comte stipt zelfs de mogelijkheid aan om te praten met de platformhouders Nintendo, Sony en Microsoft over de hoge licentiekosten voor het ontwikkelen van een game voor hun spelcomputers.

"Ik heb het gevoel dat alle grote gamebedrijven bij elkaar moeten gaan zitten op een wereldwijde bijeenkomst om de toekomst van onze industrie te bespreken", laat Comte weten.

Comte maakt zich zorgen over de dalende verkopen in de game-industrie. Volgens hem ligt het probleem bij de manier waarop geld verdiend kan worden. Met muziek zijn er cd's en concerten, bij films zijn er dvd's en de bioscoop, en bij games is er enkel de fysieke of digitale levering van hetzelfde product.

"Voor games is er slechts één model, de verkoop van een product in een doos of als digitale download. We zouden moeten denken aan een manier om een secundair businessmodel op te zetten", suggereert de topman van Namco Bandai Partners