Dodental cycloon India gestegen

Het dodental als gevolg van een krachtige cycloon die het zuidoosten van India heeft getroffen is gestegen naar 23. Donderdagnacht kwamen vier mensen om het leven bij een aardverschuiving in de stad Vijawyada.

Slagregens geselden woensdag het kustgebied van de deelstaat Andhra Pradesh en winden van honderd kilometer per uur rukten bomen en elektriciteitsmasten uit de grond. De storm zorgde voor aardverschuivingen in het kuststadje Bapatla. Golven van meer dan drie meter hoog troffen de Indiase kust.

Op voorhand werden meer dan vijftigduizend mensen geëvacueerd uit vrees voor mogelijk de ergste storm in veertien jaar. Toch verloren sinds woensdag 23 mensen het leven. Zeker 55 vissers worden vermist. Zes districten hadden te kampen met stroomuitval en honderden dorpen werden tien uur lang in duisternis gehuld.

In het noorden van India kwamen tien mensen om het leven bij een krachtig onweer. Zes mensen overleden toen hun huis vlakbij het dorp Allahabad in de deelstaat Uttar Pradesh instortte.