Squasher Anjema kansloos onderuit tegen Matthew

Laurens Jan Anjema is gisteravond uitgeschakeld tijdens de Sky Open 2010 in Egypte. De 27-jarige Nederlander ging in de tweede ronde van het PSA Super Series toernooi in Cairo kansloos onderuit tegen Nick Matthew.

De als elfde geplaatste Anjema begon met een lichte spierblessure aan zijn partij tegen de Engelsman, die dit jaar in bloedvorm verkeert getuige zijn zege tijdens de North American Open 2010, de Britse Kampioenschappen en het EK voor landenteams. Vanaf het begin werd duidelijk dat de Haagse squasher hierdoor beperkt werd in zijn explosiviteit, hetgeen tegen de nummer twee van de wereld funest bleek. Matthew domineerde gelijk het midden van de baan en liet de greep op de wedstrijd nooit meer los. Anjema moest dan ook al na een half uur capituleren: 4-11, 2-11, 5-11.

Terwijl Matthew het nu in de kwartfinales moet opnemen tegen zijn landgenoot Peter Barker, kan de linkshandige Anjema zich opmaken voor het EK-individueel. De Europese titelstrijd begint volgende week in het Duitse Saarbrucken.