Vier games waren belangrijk voor Ubisoft

Ubisoft heeft in een conference-call voor investeerders vier games genoemd als steunpilaren voor Ubisoft in het afgelopen fiscale jaar, dat op 31 maart afliep. De uitgever noemde Assassin's Creed II, James Cameron's Avatar, Just Dance en Red Steel 2 als grote publiekstrekkers.

De grootste hit van vorig jaar was Assassin's Creed II. Van deze game zijn ruim negen miljoen exemplaren verkocht, en nog altijd verkoopt het spel aardig. Daarnaast heeft Ubisoft met Just Dance voor de Nintendo Wii een gigantische hit gehad in Groot-Brittannië. Van deze dansgame zijn ruim drie miljoen exemplaren verkocht.

Critici waren lyrisch over Red Steel 2, maar Ubisoft zag de bui al hangen en stelde haar verwachtingen voor de lancering nog bij. De Nintendo Wii-actiegame moest een half miljoen exemplaren verkopen. Volgens Ubisoft voldoet de verkoop van Red Steel 2 aan die verwachtingen.

Tenslotte was er de game James Cameron's Avatar, gebaseerd op de gelijknamige 3D-actiefilm. Het spel verkoopt nog altijd goed, vooral op de Nintendo Wii. Ubisoft heeft aangegeven dat er in totaal 2,7 miljoen exemplaren van Avatar verkocht zijn. De recente lancering van de DVD en Blu-ray-disc van de film zorgen voor een nieuwe verkooppiek.

Vier games waren belangrijk voor Ubisoft
Vier games waren belangrijk voor Ubisoft (Foto: Novum)