Eigenaar ADO Den Haag: "Ooit wordt Jol hier trainer"

Mark van der Kallen, eigenaar van ADO Den Haag weet het zeker; Martin Jol wordt ooit nog trainer van de club uit Den Haag. Dit liet hij weten in Voetbal International.

De topman van ADO Den Haag had, voordat de club in 2008 André Wetzel aantrok als trainer, al eens contact met Jol. Destijds liep het gesprek op weinig uit: "Ja, ik heb hem aan de lijn gehad. Maar zij komst leek me niet realiseerbaar gezien de status van Jol. Wij konden hem geen salaris bieden van bijvoorbeeld een miljoen euro."

Toch denkt Van der Kallen dat de huidig trainer van Ajax nog aan het roer gaat komen bij ADO Den Haag: "Wij dromen nog steeds van zijn komst naar ADO en ooit zal dat er ook van komen. Daarvan ben ik overtuigd. Ik heb nog wel eens contact met Jol en weet dat hij hier nog eens wil werken. Maar we zullen nog een paar jaar moeten wachten tot hij klaar is voor de stap."

Jol kwam in de periodes 1973-1978 en 1985-1989 uit als speler voor ADO. Tussen 1991 en 1995 was hij actief als trainer van de amateurs van de ploeg uit Den Haag.