Toyota: "F1 is te elitair"

Toyota heeft geen plannen voor een snelle terugkeer in de Formule 1. Voormalig teambaas Tadashi Yamashina noemt de sport "te elitair" en hij ziet geen ruimte voor fabrikanten om een band met hun klanten te houden. Daarom wijkt het bedrijf uit naar andere takken van de gemotoriseerde sporten.

"Er ligt een groot gat tussen de Formule 1 en de mensen die in straatauto's van Toyota rijden. De F1 blijft de top van het autoracen, maar het imago is te elitair geworden," zei Yamashina tegen Automotive News. "Bij races zoals de 24 uren van de Nürburgring kunnen fans tot in de pitstraat komen, zich tussen de teams mengen en zelfs de bolides aanraken."

"Ze kunnen de sfeer opsnuiven en zich onderdeel van het evenement voelen. Bij een F1-race daarentegen hebben de fans geen hoop om in de paddock te lopen. Voor degenen die het zich wel kunnen veroorloven is dat prima. Ik denk dat de beste races zijn waar de mensen dicht bij de strijd kunnen komen."

Yamashina gaf aan dat Toyota komen weekend bij de races van het World Touring Car Championship in Monza aanwezig zullen zijn. Daar wordt bekeken hoe het merk in de toekomst in de touringcar-raceklasses aanwezig zal kunnen zijn.