Naakte tienermeisjes gevonden in geheime kamer

In China heeft een man twee tienermeisjes bijna een jaar lang opgesloten in een geheime, ondergrondse kamer. Buiten een ketting om hun voeten, waren de meisjes van zestien en negentien jaar geheel naakt.

De meisjes werden afgelopen vrijdag bevrijd uit de geheime kamer in Wuhan, de hoofdstad van de provincie Hubei in centraal China. Het oudste meisje was sinds juli vorig jaar vermist. Slechts tweehonderd meter van haar huis werd de jonge vrouw gevangen gehouden. Over het jongste meisje heeft de staat niets bekendgemaakt.

Hun ontvoerder is de 39-jarige Zeng Xiangbao. Een week voor de meisjes werden ontdekt werd Zeng opgepakt wegens een ongerelateerde verkrachting. Desondanks is het nog niet bekend of de man de twee meisjes in de kelder ook heeft verkracht.

De meisjes zouden door de arrestatie van hun ontvoerder een gewisse hongerdood zijn gestorven, als een buurtbewoner geen briefje met een noodkreet van de meisjes had gevonden. Op het briefje stond naast een schreeuw om hulp het telefoonnummer van de vader van het oudste meisje, die de vinder direct belde. De vader nam hierop contact op met de politie, die het tweetal spoedig wist op te sporen.

Het gevangen duo wist diverse boodschappen naar buiten te smokkelen. Het gros hiervan werd verstopt in de afvalzakjes van de noedels die Zeng de meisjes te eten gaf. De politie heeft de zaak inmiddels in onderzoek.