Documentaire over olieramp Golf van Mexico

Acteur Stephen Baldwin gaat een documentaire maken over de gevaren van offshore boren naar olie, genaamd 'The Will to Drill'. Dat schrijft het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter.

Het was natuurlijk een kwestie van tijd dat er een film gemaakt zou worden over dit onderwerp, maar de recente olieramp in de Golf van Mexico heeft de ontwikkelingen versneld.

Baldwin sprak van een 'een geluk bij een ongeluk' om zijn 1 miljoen euro kostende project van de grond te krijgen. De focus van de documentaire ligt op de impact van de verspilling van olie en de verwoestende en langlopende effecten op de economie en de bewoners langs de kustgebieden in de Golf van Mexico.

"Het wordt geen vingertje wijzen", benadrukte Baldwin in Cannes toen hem gevraagd werd of hij de schuld van de ramp zal toewijzen aan oliemaatschappij British Petroleum. "Er zijn vele mensen verantwoordelijk voor deze ramp, niet slechts één bedrijf."

De acteur wil met het project de mensheid aanspreken op hun verantwoordelijkheid voor het milieu. "Ik wil een verhaal vertellen over de impact dat dan geleidelijk overgaat in het motiveren van mensen om pro-actief te zijn in hun keuzes", aldus Baldwin.

Over een releasedatum is nog niets bekend.

Baldwin maakt docu over olieramp Golf van Mexico
Baldwin maakt docu over olieramp Golf van Mexico (Foto: Novum)