Vrouw loopt 2 jaar met wc-borstel in kont en sterft

Een 35-jarige, Britse vrouw is vorig jaar overleden na maar liefst twee jaar met de steel van een wc-borstel in haar achterste te hebben rondgelopen. Cindy Cortons 61-jarige weduwnaar heeft nu een rechtszaak aangespannen, omdat de artsen het stuk borstel al die tijd over het hoofd hadden gezien.

De rechtbank moest gisteren aanhoren hoe de jonge moeder uit West Lincolnshire vijf jaar geleden tijdens een valpartij bij een vriend thuis op de toiletborstel viel, na te diep in het glaasje te hebben gekeken. De vrouw werd hierop naar het ziekenhuis afgevoerd, maar de artsen konden ondanks röntgenfoto's niets vinden.

Twee jaar later werd het voorwerp eindelijk ontdekt, maar het bleek al te zijn ingekapseld in haar bekken. Ondanks twee mislukte operaties in 2007 besloot Corton vorig jaar juni nog een derde operatie te ondergaan. Hoewel zij was gewaarschuwd dat een derde ingreep wel eens fataal zou kunnen zijn, ging ze toch onder het mes. De pijn was namelijk ondraaglijk geworden.

De derde operatie bleek inderdaad een verkeerde beslissing te zijn, want als gevolg van ernstig bloedverlies naar aanleiding van deze laatste operatie is de moeder van twee kinderen overleden. Uit gerechtelijk onderzoek is naar voren gekomen dat de doktoren ernstige fouten hebben gemaakt. Peter Corton, de echtgenoot van de 35-jarige vrouw, heeft dan ook besloten juridische stappen te ondernemen tegen het ziekenhuis.