Roodhemden Bangkok geven strijd op

De leiders van de roodhemden in Bangkok geven de strijd op. Zij verklaarden dat het kamp van de anti-regeringsdemonstranten in het zakencentrum van de Thaise hoofdstad wordt ontruimd. De leiders van het protest kwamen met deze mededeling nadat het Thaise leger het kamp had bestormd en er doden waren gevallen.

Woensdagochtend opende het leger de aanval op het kamp. Soldaten in pantservoertuigen braken door de barricade van het kampement waar de roodhemden al weken bivakkeren. De militairen schoten met scherp. Twee roodhemden en een Italiaanse persfotograaf werden gedood. Nog eens twee buitenlandse journalisten liepen kogelwonden op, onder wie de Nederlander Michel Maas. Hij raakte gewond aan zijn schouder.

Maas deed ter plekke verslag van de gebeurtenissen in de Thaise hoofdstad voor Radio 1. Op de radio zei hij dat het goed met hem gaat. Een 53-jarige Amerikaanse documentairemaker liep een kogelwond in zijn been op.

Het kamp van de roodhemden was gebarricadeerd met bamboestokken en autobanden. De troepen braken daar met pantservoertuigen doorheen.