Toki Tori 150 duizend keer verkocht

Het puzzelspel Toki Tori heeft goede zaken gedaan op de iPhone en iPod Touch. De game is inmiddels ruim 150 duizend keer verkocht. Dit heeft de Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes dinsdag bekendgemaakt.

De in Harderwijk gevestigde gamestudio Two Tribes heeft de Toki Tori-serie al vele jaren in eigen beheer. In 2001 verscheen het puzzelspel met een geel kuikentje in de hoofdrol voor het eerst op de Gameboy Color. De game is later ook verschenen op verschillende mobiele telefoons, Nintendo's downloadkanaal WiiWare, en natuurlijk de iPhone.

Om het succes van de puzzelgame op de iPhone te vieren, worden bezitters van Toki Tori verwend met diverse extra's. Zo kunnen spelers de tijd terugspoelen, en krijgt Toki Tori een grafische make-over. Andere veranderingen en bonussen worden in de komende weken onthuld.

Toki Tori is zijn naam, en met het verzamelen van eieren verdient hij zijn faam! In deze mix van een puzzelspel en een platformer, krijgen spelers te maken met de diverse apparaten, waaronder de Telewarp, InstantRock en Slug Sucker. Door dit soort voorwerpen slim te gebruiken en te combineren, moet het de speler uiteindelijk lukken de ruim zeventig levels te voltooien.

'Toki Tori' 150 duizend keer verkocht
'Toki Tori' 150 duizend keer verkocht (Foto: Novum)