Exclusieve game geen reden PS3 te kopen

Een exclusieve game blijkt geen grote motivatie om de Playstation 3 te kopen. Dit blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Nielsen. Slechts 12 procent van de ondervraagden plaatste deze motivatie in zijn of haar top vijf van redenen om de Playstation 3 in huis te halen.

Een groep van 700 gamers tussen de 7 en 54 jaar werd enkele weken voor en na de release van God of War III gevraagd naar hun redenen een Playstation 3 te halen. De belangrijkste vijf redenen een PS3 te kopen zijn de aanwezigheid van een Blu-ray-speler (65 procent), de forse prijsdaling in september (63 procent), de beschikbare spellen voor de Playstation 3 (62 procent), omdat de Playstation 2 vervangen moet worden (62 procent) en omdat men online met vrienden wil gamen (56 procent).

Hoewel het onderzoek rond de release van God of War III werd uitgevoerd, gaf slechts 12 procent aan dat de aanschaf van een specifieke game een belangrijke motivator was de PS3 te kopen. Van die twaalf procent noemde slechts een derde God of War III als de betreffende titel.

Nielsen stelt dat de kracht van de Playstation 3 ligt op het gebied van haar multimediale services. De vele mogelijkheden die de Sony-spelcomputer heeft, maken het tot een logische aanschaf. Een game, een Blu-ray-speler, online gamen; het zijn enkele van de vele motivaties om een Playstation 3 in huis te halen.

Exclusieve games geen reden PS3 te kopen
Exclusieve games geen reden PS3 te kopen (Foto: Novum)