Jans haalt bezem door Heerenveenselectie

Ron Jans gaat de selectie van sc Heerenveen grondig renoveren. De oefenmeester heeft al laten weten dat enkele spelers naar een nieuwe club mogen vertrekken en dat er naast Bas Dost nog enkele versterkingen zullen worden gehaald.

Zo zal worden geprobeerd een linker centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een vleugelspits naar Fryslân te halen. "De prioriteit ligt bij de verdedigers. In de voorbereiding gaan er wellicht nog spelers weg, misschien moeten we dan nog andere posities invullen," zo laat directeur Yme Kuiper aan Voetbal International weten.

De aflopende contracten van Michael Dingsdag, Paulo Henrique, Gerald Sibon, Arnór Smárason en Henk Timmer zijn niet verlengd en ook linksback Goran Popov mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De gehuurde Hernán Losada zal teruggestuurd worden naar Anderlecht en ook de gehuurde doelman Martin Lejsal mag zijn koffers naar Tsjechië pakken. Pavel Wojciechowski mocht wel blijven, maar de 20-jarige Pool verkiest een andere club boven een jaar verhuurd worden aan FC Emmen.

Tarik Elyounoussi krijgt van Jans wel een kans. De Noorse vleugelaanvaller kon in Heerenveen nog niet overtuigen, maar is desondanks teruggehaald van Lillestrøm SK om hem de mogelijkheid te geven om te groeien.