Sieneke op weg naar Oslo

Sieneke heeft Nederland gedag gezegd. De zangeres zette dinsdag vanaf Schiphol koers richting Oslo, waar ze Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. De aswolk zorgde niet voor vertraging.

Wel kampt Sieneke nog steeds met een stemprobleem, waardoor ze maar een minuut per dag mag praten. "Maar ik heb alles onder controle. Dus jullie hoeven niet bang te zijn dat mijn optreden onderuitgaat door mijn keelontsteking. Het komt allemaal goed", zei Sieneke.

"Ik wil iedereen in Nederland bedanken voor alle steun die ik de afgelopen maanden heb gehad. Dat heeft me heel goed gedaan", vertelde de 18-jarige zangeres. "Ik ben helemaal klaar voor Oslo. Ik ga zeker mijn best doen, meer dan dat kan ik niet doen."

Via briefjes met 'ja' en 'nee' kon Sieneke nog enigszins communiceren. Zo maakte ze aan Novum Nieuws duidelijk het ontzettend lastig te vinden om niet te mogen praten, veel sms'jes te hebben gekregen van eerdere Songfestivaldeelnemers en zich niet druk te maken over haar stem.

De repetities in Oslo beginnen woensdagochtend voor Sieneke. Coach Marianne Weber heeft alle vertrouwen in haar pupil. "Ze zal er prachtig uitzien", weet Weber. "De outfit past zo goed bij haar en ze voelt zich daardoor nog meer gesterkt. Ze heeft er nog meer vertrouwen door gekregen."

Sieneke staat 27 mei in de tweede halve finale van het Songfestival. Als ze een plaatsje bij de eerste tien verovert, staat ze twee dagen later in de finale met 'Ik Ben Verliefd (Shala-Lie)'. "Helaas heeft ze de zwaarste halve finale getroffen", vertelt Songfestivalkenner Cornald Maas. "Maar ze heeft een lieve uitstraling en daar moet ze het van hebben."

Sieneke op weg naar Oslo
Sieneke op weg naar Oslo (Foto: Novum)

Meer over het Songfestival vind je in ons Eurovisie Songfestivalforum.