Dievegge schuift schuld af op 2-jarige dochter

Een 28-jarige vrouw uit Maarssen die maandag werd betrapt op winkeldiefstal heeft geprobeerd de schuld af te schuiven op haar 2-jarige dochtertje. Agenten geloofden hier niets van en hebben de vrouw en haar dochtertje naar een politiebureau gebracht.

De vrouw viel door de mand toen het alarmpoortje van een winkel op het Bisonspoor in Maarssen rond 15.15 uur afging, op het moment dat ze met haar kind het pand verliet. Een personeelslid vroeg de vrouw weer naar binnen te komen. Bij controle van haar tas bleek er gestolen kleding in te zitten, meldt de politie dinsdag.

De Maarssense probeerde toegesnelde agenten wijs te maken dat haar 2-jarige dochter de kleding uit een stelling had gepakt en in haar tas gestopt. De stelling was echter zo hoog, dat het kind daar volgens de politie nooit bij kon.

Tijdens het verhoor bekende de vrouw dat zij de kleding zelf had proberen te stelen. De vrouw bleek ook kleding van een andere winkel uit de buurt bij zich te hebben. Ze bekende die eveneens te hebben gestolen.

De vrouw bleek nog 21 dagen cel open te hebben staan en moest daarom op het politiebureau blijven. Het 2-jarige meisje wordt tijdelijk opgevangen door een familielid.