8,5 miljoen oprotpremie dierenpark

Dierenpark Emmen krijgt 8,5 miljoen euro voor de verplaatsing van de dierentuin naar een andere locatie in de Drentse stad. Dat maakte demissionair minister van Ruimtelijke Ordening Tineke Huizinga (ChristenUnie) maandag bekend.

Het centrum van Emmen gaat de komende jaren ingrijpend op de schop. Om ruimte te maken voor een 'nieuw en aantrekkelijk stadshart', verhuist het dierenpark van het oosten naar het westen van de stad. De dierentuin wordt onderdeel van een zogeheten Belevenspark van 35 hectare, waar ook ruimte is voor een modern stadstheater.

De vrijkomende locatie aan de Hoofdstraat wordt ontwikkeld tot een nieuw stadshart, waarbij het 'parkachtige karakter' van het twaalf hectare omvattende gebied blijft behouden.

"Het is goed dat we dit ambitieuze project nu een duwtje in de rug kunnen geven", motiveert Huizinga haar besluit. "De verplaatsing baant de weg voor een duurzame en dynamische economische ontwikkeling van het stadshart en het opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van het Dierenpark", aldus de bewindsvrouw.