Scholieren verspreiden seksfilmpje lerares

Leerlingen van een middelbare school in het Australische Geelong hebben deze week twee pikante filmpjes van een lerares te pakken weten te krijgen. De seksfilmpjes werden door de leerlingen razendsnel met elkaar gedeeld. De school is hier uiteraard niet blij mee en is een onderzoek gestart.

Het voorval was misschien onopgemerkt gebleven als enkele leerlingen gisteren niet op Facebook hadden opgeschept over hun daad. Ze hadden de gsm van een lerares weten te bemachtigen en hierop twee seksvideo's aangetroffen. Naast het delen van de filmpjes met hun medescholieren, dreigden ze de pikante filmpjes op een pornosite te zetten.

De schoolleiding is woedend over deze 'grove schending van haar privacy' en heeft zich vierkant achter de docente geschaard. Toch zijn de bewuste leerlingen nog niet geschorst. Ook de politie van Geelong heeft een onderzoek ingesteld.

Volgens een leerling stonden er twee seksvideo's op de gsm die tijdens een feestje met andere mobieltjes werd verspreid. Ondanks dat sommige scholieren de arme vrouw nu belachelijk maken, nemen de meeste leerlingen het op voor de docente. "Ze is aangedaan", vertelt de leerling. "Ze is een van de beste docenten op school en heeft dit allemaal niet verdiend."

Kris Rooney, directrice van Western Heights Secondary College, heeft bewust gewacht met actie te ondernemen tot het politieonderzoek was afgerond. "We zijn ons ervan bewust dat men zich toegang heeft verschaft tot een privételefoon", vertelt Rooney. "We hebben contact opgenomen met authoriteiten die hier dagelijks mee te maken hebben. Ik kan bevestigen dat de politie de zaak zal onderzoeken."

De bewuste scholieren knijpen hem nu als een dief, en zijn bang voor de gevolgen van hun daad. "Ter jullie info, we zitten in de stront", schreef een leerling gisteren op Facebook. De scholieren die zich hieraan schuldig hebben gemaakt, hangen aanklachten wegens diefstal en overtreding van de telecommunicatiewet boven het hoofd.