Heerenveen heeft Dost binnen

Sc Heerenveen is er in geslaagd om Bas Dost voor vijf jaar vast te leggen. De 20-jarige spits die overkomt van Heracles Almelo moet in Fryslân Gerald Sibon doen vergeten. Hij moet nog wel een medische keuring ondergaan.

Heerenveen bereikte vorige week al overeenstemming met Heracles, maar nu is de club ook met de aanvaller rond. Dost begon zijn profloopbaan bij FC Emmen in 2007 waar hij in 23 optredens tot zes doelpunten kwam. Daarna verkaste hij naar Almelo waar hij afgelopen seizoen definitief doorbrak door in 34 wedstrijden veertien maal te scoren. Hierdoor stond hij in de belangstelling van vele clubs waarbij Heerenveen aan het langste eind trok.

Directeur Yme Kuiper is blij met de komst van Dost. "Dost heeft vele kwaliteiten. Hij is zowel over de grond als door de lucht gevaarlijk, is redelijk snel en schuwt het verdedigende werk evenmin. Bovendien komt hij uit het Noorden," zei de directeur die de spits precies in de speelwijze vindt passen die de nieuwe trainer Ron Jans voor ogen heeft.