Hero Brinkman: Ik word niet uit PVV gezet

Hero Brinkman acht het uitgesloten dat hij na de verkiezingen uit de PVV-fractie wordt gezet. Woensdag schreef Theodor Holman in Het Parool dat hij van een adviseur van Geert Wilders gehoord had dat Brinkman de dag na de verkiezingen uit de partij gegooid zou worden. Deze suggestie is volgens Brinkman 'klinkklare onzin'.

"Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat Wilders van plan is om mij na 9 juni uit de partij te zetten. Ik heb ook zelf niet de intentie om me af te scheiden. Het is absoluut flauwekul", aldus Brinkman. Het Tweede Kamerlid gelooft best dat Theodor Holman met iemand heeft gesproken die hem dit verteld heeft, maar deze informatie klopt volgens hem niet.

Brinkman hield maandag in meerdere interviews een pleidooi voor meer democratie binnen de PVV. Hij riep kiezers op om een voorkeurstem op hem uit te brengen als zij dit plan steunden. PVV-leider Geert Wilders reageerde de volgende dag mild op het mediaoffensief van Brinkman, al vond hij het 'niet zo chic' dat dit niet eerst met hem afgestemd was. Doorgaans houdt de PVV-leider de regie over optredens in de media van PVV-Kamerleden strak in handen.

'Ik word niet uit PVV gezet'