Ex-zangeres Wow komt om bij vliegtuigramp

De vliegramp in het Libische Tripoli heeft het leven geëist van Joëlle van Noppen. De 30-jarige zangeres maakte in de jaren negentig deel uit van meidengroep Wow. De meiden scoorden in 1997 een hit met 'Keer op Keer (Loop Naar de Maan)'.

Van Noppens overlijden wordt gemeld door dansvereniging Mi Salsa, waarbij de 30-jarige danste. Naast zingen was salsadansen Joëlles grote passie. "Het droevige bericht heeft ons bereikt dat ook onze Joëlle aan boord zat van het onlangs neergestorte vliegtuig", is te lezen op de website van de dansvereniging. "Dat betekent dat Joëlle ons allemaal voorgoed heeft verlaten."

De 30-jarige uit Vlissingen laat een 6-jarige dochter, Dana, achter. "Dana en haar familie wensen wij veel sterkte toe, voor nu en voor in de toekomst", schrijft Mi Salsa. Ook via de Hyvespagina van Joëlle stromen de steunbetuigingen binnen.

Woensdagochtend stortte een vliegtuig vlak voor de landing neer bij de internationale luchthaven van Libië. Aan boord waren 71 Nederlanders, één jongetje overleefde de crash. De passagiers waren onderweg van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg naar Dusseldorf of Brussel. In Tripoli moesten ze overstappen.