Afgevallen Velthuizen traint nog mee met Oranje

Piet Velthuizen traint ook morgen en vrijdag mee met de selectie van Oranje ondanks dat hij dinsdag van bondscoach Bert van Marwijk te horen kreeg dat hij is afgevallen voor de definitieve WK-selectie.

De 23-jarige doelman van Vitesse had de uitsluiting voor het WK niet zien aankomen. "Een ontzettend teleurstelling", erkende Velthuizen tegenover De Gelderlander. "Ik had het niet verwacht, maar nu moet ik weer verder. De bondscoach heeft mij gevraagd ook donderdag en vrijdag mee te trainen, dus ben ik er gewoon."

Velthuizen verloor zijn plaats aan de zestien jaar oudere doelman Sander Boschker van landskampioen FC Twente. Die mag samen met eerste keuze Maarten Stekelenburg van Ajax en Michel Vorm van FC Utrecht naar Zuid-Afrika, waar het WK van 11 juni tot 11 juli plaatsheeft.

Van Marwijk, die ook Ruud van Nistelrooij passeerde voor de WK-selectie, heeft deze week twee trainingsstages van twee dagen in Hoenderloo op de kalender staan; maandag, dinsdag en donderdag, vrijdag. Van de spelers die wél tot de voorselectie van Oranje behoren moeten nog eens zeven spelers afvallen.