Uitslag Atlético Madrid - Fulham FC

Atlético Madrid heeft de eerste Europa League op zijn naam geschreven. De Spaanse formatie had daar wel een verlenging voor nodig, aangezien na de eerste 90 minuten 1-1 op het scorebord stond. Uiteindelijk was het Forlán die in de 116e minuut voor de beslissing zorgde.

Fulham begon de eerste finale van de opvolger van de Europa League sterk. De opening was erg mooi om te zien. Midden op het veld lag een doek met daarop alle deelnemers van de eerste editie van de opvolger van de UEFA Cup. Aan weerszijden waren de logo's van respectievelijk Atlético Madrid en Fulham te zien.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd tastten de twee ploegen elkaar voornamelijk af, waardoor de eerste kans nog even op zich liet wachten. Toch leek Atlético Madrid steeds meer druk te zetten. Dit leverde uiteindelijk een aantal kansen op, onder meer voor García. Ook Fulham liet via Zamora uiteindelijk van zich spreken, maar de aanvaller van The Cottagers stond buitenspel. Na iets meer dan tien minuten wedstrijd hadden de Spanjaarden op voorsprong moeten komen. Etuhu kreeg de bal verkeerd terug, waarna Forlán de bal uiteindelijk op de paal schoot.

Vijf minuten later was Reyes via een vrije trap gevaarlijk, waardoor Schwarzer zich moest strekken om de bal tot corner te verwerken. Deze spelhervatting leverde de Spanjaarden overigens niets op. Ook De Gea kreeg wat werk en pareerde een schot van Davies, waar de goalie van Atlético Madrid overigens weinig moeite mee had. Toch bleef de Spaanse formatie gevaarlijker. Zo leverde Agüero een paar mooie bewegingen af, waarna hij de bal richting Forlán speelde. Er stonden echter wat Engelse verdedigers in de weg, waardoor de kans om zeep werd geholpen.

Na iets meer dan een half uur spelen kwam Atlético Madrid via Forlán op voorsprong. De aanvaller veranderde een schot van Agüero van richting, waardoor Schwarzer kansloos was. Aan de treffer zat overigens wel een buitenspelluchtje, maar dat kon de Spanjaarden niet deren. Nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk, nadat Davies succesvol uithaalde. In eerste instantie kon ook Zamora schieten, maar kwam niet lekker uit. De bal kwam uiteindelijk toch bij de aanvaller van Fulham terecht, waarna de gelijkmaker op het bord stond. In de slotfase van de eerste helft waagde Forlán nog eens een poging, maar Schwarzer zat in de goede hoek en keerde de bal.

Aan het begin van de tweede helft liet Fulham een aantal fraaie combinaties zien, maar dit leverde nog niet veel op. Toch was het uiteindelijk Gera, die een grote kans kreeg. De speler van The Cottagers liet de bal echter van zijn voet springen, waardoor De Gea de bal snel kon pakken. Fans van Atlético Madrid waren in elk geval niet tevreden over de eerste tien minuten in het tweede bedrijf. Zij lieten dat middels een fluitconcert blijken.

Na een uur wedstrijd liet Davies weer van zich spreken. De middenvelder kreeg de bal voor de voeten en schoot eens op doel. Dit leverde Fulham bijna een tweede treffer op, zij het niet dat De Gea goed stond op te letten. In de 66e minuut probeerde Duff het eens van afstand. De aanvaller van Fulham had zijn vizier echter niet op scherp staan. Atlético Madrid leek daarentegen steeds verder weg te zakken. Voor de Engelse ploeg was het in elk geval duidelijk; zij speelden namelijk met een instelling 'alles of niks'.

Atlético Madrid speelde inmiddels alleen nog maar op de eigen helft en loerde op de counter. Mede daardoor kon Fulham het spel maken en kwamen de Spanjaarden er nog maar sporadisch uit. Toch bleef een doelpunt uit, waardoor een verlenging steeds dichterbij kwam. In de laatste minuten van de officiële speeltijd kwam er geen verandering in de score, waardoor er verlengd moest worden.

Fulham mocht de eerste helft van de verlenging starten, waarna zowel de Engelsen als de Spanjaarden het eens van afstand probeerden. Dit leverde echter nog geen doelpunt op. In het vervolg bleef een goede aanval van Atlético Madrid echter uit en kreeg Fulham via onder meer Davies nog wat kansjes. Toch werd de Spaanse ploeg in de 101e minuut gevaarlijk, maar Schwarzer slaagde erin om zijn doel schoon te houden. Agüero had vlak voor het verstrijken van de eerste verlenging moeten scoren, nadat hij de bal van Forlán ontving. Zijn teen was echter niet voldoende om de bal over de lijn te duwen.

In de tweede helft van de verlenging leek Atlético Madrid meer aanvallende intenties te hebben, maar kon vooralsnog niet imponeren. Uiteindelijk resulteerde het in een schot van Forlán, die door Ujfalusi werd bediend. De bal zeilde echter over het doel van Schwarzer. Aan de andere kant maakte Nevland een omhaal, maar deze bleek ongevaarlijk te zijn.

Toch was het Atlético Madrid dat uiteindelijk met de prijs aan de haal ging. Forlán lette in de slotfase van de tweede helft van de verlenging goed op en prikte de bal voorbij Schwarzer! Fulham werd in de verlenging verslagen door de Spaanse ploeg, die alleen in de eerste helft wist te imponeren! In de slotfase zetten de Engelsen nog wel aan, maar het mocht niet meer baten.