'Reactie vliegtuigramp overdreven'

Voetbalanalist en DWDD-tafelheer Hugo Borst vindt de reactie van de politiek en de media op de vliegtuigramp in Libië zwaar overdreven en hypocriet. "Als het nu 62 Engelsen waren geweest ging men wel gewoon door. Ik word er altijd een beetje ongemakkelijk van", aldus Borst woensdagavond in de tv-show De Wereld Draait Door (DWDD).

Veel media-uitzendingen en de politieke campagnes van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni zijn aangepast en opgeschort door de ramp.

Presentator Matthijs van Nieuwkerk was lichtelijk geshockeerd door het statement van Borst: "Maar Hugo, dit is toch wel een hele rare opmerking." Borst vervolgde: "Het is tragisch zonder meer, maar vliegtuigrampen gebeuren. De waan van de dag regeert, want overmorgen denken we er niet meer aan."

Bij de introductie van DWDD wilde de voetbalanalist het nog over Giovanni van Bronckhorst hebben, die woensdag bekendmaakte na het aankomende WK te stoppen met voetballen, maar dat mocht niet van de VARA-presentator.

In het vervolggesprek over de vliegtuigramp met Jacco Hoekstra, hoogleraar lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, haalde Borst opnieuw uit: "We zijn nu werkelijk niets te weten gekomen in de afgelopen acht à negen minuten, Hoekstra stelt zelf ook heel veel vraagtekens bij de ramp."

Volgens Borst was het gesprek zinloos omdat niemand nog weet wat er precies gebeurd is. Op veel vragen van Van Nieuwkerk had Hoekstra geen antwoord.