Babysitter verkracht buurmeisje (4)

De 24-jarige Andy M. uit het Belgische Dendermonde heeft zijn 4-jarige buurmeisje seksueel misbruikt. De man, die geregeld als babysit op het meisje paste, is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Ook is hij voor de duur van tien jaar uit al zijn burgerrechten ontzet.

Na het uitzitten van zijn straf is Andy M. nog tien jaar ter beschikking van de regering gesteld. Dit sluit een vervroegde vrijlating uit. Bovendien mag M. de komende vijftien jaar geen lid of werknemer zijn van een vereniging of onderwijsinstelling waar hij in aanraking kan komen met minderjarigen.

M. genoot het vertrouwen van zijn buren en paste daarom regelmatig op het verstandelijk gehandicapte meisje. Hij misbruikte het kind in de periode van januari 2006 tot augustus vorig jaar. Het eerste geval van misbruik vond plaats toen het slachtoffertje amper vier jaar oud was. Nadat de moeder van het kind per toeval ontdekte dat M. haar dochter verkrachtte, diende ze een aanklacht tegen de man in.