Neuville zet punt achter carrière

Olivier Neuville stopt met voetballen. De 37-jarige Duitser houdt het na negentien jaar profvoetbal voor gezien. Hij bevestigde het einde van zijn carrière na een vriendschappelijke wedstrijd gisteravond. De afgelopen acht seizoenen kwam de voormalige Duits international uit voor Borussia Monchengladbach.

Neuville speelde in zijn loopbaan voor zes clubs. Hij werd een keer kampioen. In 1994 vierde hij de landstitel met het Zwitserse Servette. Tijdens zijn verblijf bij Bayer Leverkusen werd hij drie keer tweede. Hij scoorde in zijn hele voetballoopbaan 152 treffers. De resterende clubs waar hij voor uit kwam waren Locarno, Tenerife en Hansa Rostock.

De aanvaller is oorspronkelijk Zwitser, maar liet zich later naturaliseren tot Duitser. Voor Die Mannschaft kwam hij 69 wedstrijden in actie en hierin trof hij tien keer het net. Hij kwam op drie eindrondes in actie. Op het WK van 2002 pakte hij zilver. In eigen land op het WK van 2006 werd de derde plek behaald. Tijdens het laatste grote toernooi bij het EK van 2008 moest hij weer met zilver naar huis. Na het EK stopte hij als international