Voetbalbond: "FC Oss degradeert niet"

In een officiële reactie zegt de KNVB dat ze kennis heeft genomen over het faillissement van BV Veendam. Vanmorgen werd bekend dat het doek is gevallen voor de Groningse voetbalclub.

"Reglementair betekent een definitief faillissement dat de licentie om betaald voetbal in Nederland te spelen per direct vervalt. Het is voor de KNVB op dit moment nog niet duidelijk of een betrokken partij bezwaar tegen de beslissing van de rechtbank zal aantekenen. Tot die termijn verstreken is (dinsdag 25 mei 23.59 uur) bestaat de licentie nog," aldus de voetbalbond in een verklaring.

"Het huidige seizoen loopt officieel tot 30 juni aanstaande. In het geval BV Veendam voor die tijd de licentie kwijtraakt, zal deze club aangemerkt worden als tweede degradant. Dit betekent dat FC Oss dan niet degradeert. In het geval dat een club ná 30 juni 2010 vanwege financiële redenen wegvalt uit de competitie, volgt nader overleg over de ontstane situatie tussen het bestuur betaald voetbal en het bestuur amateurvoetbal van de KNVB."